dr. Mirjam Bon Klanjšček

Poslanka
  • Poslanka Državnega zbora in članica sveta stranke SAB
  • Predsednica Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino v Državnem zboru
  • Predsednica skupine prijateljstva z Azerbajdžanom
  • Poslanka Državnega zbora (2013-2014)
  • Mestna svetnica v Novi Gorici (2006 – 2016)

Politična kariera 

 

2014 – 2018

Poslanka Državnega zbora. Drugič je sodelovala na volitvah v Državni zbor in bila izvoljena kot poslanka Zavezništva Alenke Bratušek. V Državnem zboru vodi Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino in je članica Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter Odbora za kulturo. Je članica Nacionalne skupine Interparlamentarne unije v Državnem zboru in predsednica skupine prijateljstva z Azerbajdžanom.

 

2013- 2014

Poslanka Državnega zbora. Leta 2011 je prvič sodelovala na državnozborskih volitvah in med letoma 2013 in 2014 je bila poslanka poslanske skupine Pozitivna Slovenija.

 

2006- danes

Mestna svetnica v Novi Gorici. Že več let je aktivna tudi v lokalnem političnem okolju.  Mestna svetnica je že tretji zaporedni mandat na Listi Roberta Goloba v Novi Gorici.

 

Življenjepis

 

Datum in kraj rojstva

18.07.1954, Postojna

 

Izobrazba

  • Doktorat znanosti na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem,
  • Magisterij znanosti na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani,
  • Diploma na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo Univerze v Ljubljani,
  • Osnovna šola in gimnazija v Novi Gorici.

 

Mirjam Bon Klanjšček se je rodila v Postojni 18. julija 1954. Osnovno šolo in gimnazijo je obiskovala v Novi Gorici. Zaključila je študij pedagoške matematike na Oddelku za matematiko na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani in magistrirala na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Študij je z doktoratom z naslovom Vpliv pristopa poučevanja in učenja statistike na razvoj statistične pismenosti zaključila na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem.

 

Kot profesorica matematike se je najprej zaposlila na Tehniškem šolskem centru v Novi Gorici in se nato v Izobraževalnem centru Delta poglobila v študij operacijskih sistemov in izvedla več seminarjev doma in v tujini. Zatem je bila zaposlena kot učiteljica matematike na Gimnaziji v Novi Gorici, od leta 1998 pa je bila zunanja sodelavka Politehnike, kjer je vodila vaje iz matematike in predavala matematiko izrednim študentom, v letih od 2006 do 2008 pa rednim študentom na Poslovno-tehniški fakulteti Univerze v Novi Gorici.

 

Sodelovala je v tekmovalnih komisijah na državnih tekmovanjih iz matematike, je avtorica in soavtorica številnih učbenikov in zbirk vaj, učnih načrtov in študijskih programov. Bila je tudi mentorica več učiteljem pripravnikom.

Leta 2000 ji je Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport dodelilo naziv svetnice, leta 2010 pa je prejela priznanje DMFA Slovenije za neposredno delo z mladimi.

Naroči se na e-novice.

Prosimo, vpišite vaš elektronski naslov in kliknite "Naroči"

Uspešno ste se prijavili. Hvala