Jernej Pavlič

Generalni sekretar
 • Generalni sekretar stranke SAB,
 • Vodja kabineta podpredsednice vlade in ministrice za infrastrukturo,
 • Državni sekretar in vodja kabineta predsednice vlade Republike Slovenije,
 • Direktor in lastnik podjetja Klipsna,
 • Pripravnik v podjetju Krka d.d. 
 • Poslanec v študentskem zboru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani

Politična kariera 

 

2015 – traja

Leta 2015 je bil imenovan na položaj Generalnega sekretarja stranke SAB. Njegova naloga bila je vzpostavitev in delovanja stranke, priprava na naslednje državnozborske volitve, ki bodo za mlado stranko ključne in prelomne.

 

2018 – 2020

Leta 2018 je bil imenovan na položaj vodje kabineta podpredsednice vlade Republike Slovenije  in ministrice za infrastrukturo. Prva ministrica za infrastrukturo Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek mu je zaupala najpomembnejšo funkcijo v svojem kabinetu. Imenovala ga je za vodjo njenega kabineta z nalogo organizacije dela kabineta in ministrstva ter povezave med ministrstvom in stranko. 

 

2013- 2014

Državni sekretar in vodja kabineta predsednice vlade Republike Slovenije. Prva predsednica vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek mu je zaupala najpomembnejšo funkcijo v svojem kabinetu. Imenovala ga je za Državnega sekretarja z nalogo vodenja njenega kabineta v najtežjih finančnih časih Republike Slovenije po osamosvojitvi.

 

Poslovna kariera

 

2012 – 2013

Direktor in lastnik podjetja Klipsna d.o.o., za prodajo in svetovanje.

 

2009 – 2010

V podjetju Krka d. d. so ga izbrali na javnem razpisu za prodajo na Kazahstanskem trgu. Po opravljenem pripravništvu se je odločil za samostojno pot v podjetništvu in dal odpoved v enem najuglednejših podjetij v Sloveniji.

 

2006 – 2009

V času podiplomskega študija je razvil cel kup zanimivih start-up idej. Med njimi sta dve bolj zanimivi, turistični vodnik po Sloveniji SloveniaExplorer in zabavna spletna televizija Clipsna.com.

 

 

Življenjepis

 

Datum in kraj rojstva

 1. januar 1984, Jesenice

 

Izobrazba

 • Magisterij poslovnih ved – smer podjetništvo, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani
 • Diplomirani ekonomist – smer podjetništvo, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani
 • Srednja Ekonomsko-turistična šola v Radovljici
 • Osnovna šola na Jesenicah

 

Jernej Pavlič se je rodil 18. januarja 1984 na Jesenicah, kjer je preživel svojo mladost. V rojstnem kraju je obiskoval osnovno šolo Prežihovega Voranca, srednješolsko izobraževanje pa je nadaljeval v Radovljici na Srednji ekonomsko turistični šoli. Leta 2007 je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je dve leti pozneje pridobil tudi bolonjski magistrski naziv.

 

Že med študijem je delal v različnih podjetjih na področju prodaje in na drugih področjih, kjer so rezultati odvisni od sposobnosti in dela. S poslovnimi partnerji je med študijem razvil nekaj uspešnih začetnih idej in podjetij,  pri čemer se je veliko naučil. Med temi projekti sta najbolj zanimiva turistični vodnik po Sloveniji SloveniaExplorer in zabavna spletna televizija Clipsna.com.

Naroči se na e-novice.

Prosimo, vpišite vaš elektronski naslov in kliknite "Naroči"

Uspešno ste se prijavili. Hvala